Boordcomputers

Stilstaan kost geld! Een veel gehoorde term op planningsafdelingen. Heb jij continu inzicht in de wachttijden van je chauffeurs? Is een chauffeur aan het wachten op een nieuwe opdracht, op een vrije plek aan het dock of moet de lading nog worden klaar gezet voor transport?

Meer grip. Meer inzicht.

Al deze informatie zou toch beschikbaar moeten zijn en opvraagbaar uit mijn boordcomputer? Ja, dat vinden wij ook! Maar vaak staat deze informatie niet kant en klaar op een overzichtelijk en intelligent dashboard! Daarom hebben wij deze informatie (en heel veel meer) al vast in een mooi dashboard klaar gezet

HRM

Op de hoogte blijven van je eigen personeelsmanagement? Met Power BI is het eenvoudig om al jouw belangrijke data te verzamelen en te monitoren. Verrijk data over collega’s en je organisatie met inzichtelijke dashboards en rapporten en vind real-time informatie over personeelsverloop, de verdeling in functies en profielen.

Customer Service

De customerservice afdeling is het visitekaartje van jouw organisatie! Belangrijk dus om de performance van deze afdeling goed in beeld te hebben. Vanuit het customer service dashboard krijg je duidelijk en snel inzicht. In één oogopslag is bijvoorbeeld het verloop van aantallen zendingen per klant, per periode of per planafdeling te zien. Het overzicht van nog te ontvangen Proof of Deliveries (POD’s) kun je gebruiken om je charters te stimuleren deze documenten zo snel mogelijk aan te leveren.

Wagenparkbeheer

Aanschaf, brandstof en onderhoud maken het wagenpark vaak één van de grootste kostenposten. Hier wil je dus grip op hebben! Met het dashboard voor wagenparkbeheer heb je altijd en overal inzicht in essentiële cijfers zoals gereden kilometers en brandstofkosten. Per voertuig, voertuiggroep of merk kun je eenvoudig per periode de kostprijs in beeld brengen.

Planning

Grip op je transportplanning betekent grip op je organisatie! Hoeveel kilometers zijn er gereden om een bepaalde omzet te realiseren? Hoeveel is er uitgevoerd met eigen auto’s en hoeveel is er uitbesteed aan charters? Wat is de omzet per gereden uur? Deze vragen worden snel en eenvoudig beantwoord met het planningsdashboard van Transport BI. Maak zelf rapportages voor collega’s of klanten en gebruik verkregen inzichten om jouw organisatie optimaal te laten presteren.

Finance

Als manager wil je weten op welke plekken binnen jouw organisatie je moet (bij)sturen. Snel inzicht in omzet en kosten helpen je daarbij. Je wilt niet na afloop van een boekhoudperiode tegen verrassingen aanlopen. Met Transport BI heb je realtime inzicht in omzet en kosten per periode, per klant, per afdeling of per gebied.

Facturatie

Ruim 50% van de verkoopfacturen wordt pas na 8 dagen na het uitvoeren van een dienst verstuurd. Door een order of rit eerder te factureren wordt onnodige vertraging voorkomen in het ontvangen van betalingen. Met het facturatie dashboard krijg je overzicht op nog te factureren orders of ritten. Bekijk het verloop in aantallen verkoopfacturen en creditnota’s over een periode. Deel eenvoudig je rapportages met collega’s en creëer een optimale administratie flow!

Neem contact op voor de mogelijkheden

Maak beter onderbouwde beslissingen op basis van data die centraal beschikbaar is voor de hele organisatie. Sneller dan ooit!

DASHBOARDS EN RAPPORTEN

Maak met een paar muisklikken schitterende rapportages en dashboards. Alle rapporten zijn interactief en passen zich eenvoudig aan.

ENGINE VAN MICROSOFT

Transport BI is volledig gebaseerd op de techniek van Power BI van Microsoft. Een volwaardige BI oplossing die laagdrempelig is en eenvoudig in het gebruik. Grote hoeveelheden data zijn geen probleem voor de techniek achter de dashboards en rapporten.

SAMENWERKEN

Alle rapporten en dashboards zijn eenvoudig op te vragen. Vanaf kantoor, maar ook onderweg via tablet en phone. Hierdoor is bruikbare sturingsinformatie altijd direct beschikbaar om de juist keuzes te maken voor jouw organisatie!

Contact

    EQ Group BV
    Amersfoortseweg 10F, 3705 GJ Huis ter Heide

    E. info@eqgroup.nl
    T. +31 (0)85 4011 550